De muzikale geschiedenis van een jongen genaamd Boy!

Op 15 november 1979 werd een jongen geboren die de naam Boy kreeg! Dat ben ik dus...

Zoals iedere wannabee dj was ik al vrij snel bezig met het maken van muziek. Met behulp van een rammelaar kwamen al snel de eerst composities ter aarde!
Enkele jaren later kreeg ik van mijn grote vriend sinterklaas een waar Bart Smit Drumstel!

Ik kwam er al vrij snel achter dat ik misschien maar beter geen muziek kon maken, maar het beter gewoon kon gaan draaien. Na jaren sparen werd het eerste dubbele cassettedek aangeschaft.
Met wat gekopieerde turn up de bass bandjes van mn broer, en een microfoon die het al enkele jaren niet deed begonnen we met het maken van “YOX-Radio” (met als bereik slechts mijn slaapkamer).
Toen de uitzendingen (wegens tegenvallende luistercijfers) werden gestaakt besloot ik toch maar weer mijn drum carrière op te pakken. En deze keer ging ik zelfs op les…na  10 lessen  besloot ik dat het toch wel weer bijna tijd voor een carrièremove was…

Opnieuw sparen! Ik de helft betalen, en mn ouders de andere helft (nog bedankt)…en voila:  Een ware stereo toren was het resultaat! Van deze sponsoring kregen m’n ouders al vrij snel spijt; want Boy ontdekte het muziek genre “house”.
Al snel werd de eerste cd-single aangeschaft “Traumatic Stress – Who the fuck is james brown? “ geweldig! Helemaal grijs gedraaid! CD’s Als “GetWise” en Techno trance” volgden.

Uit betrouwbare bronnen hoorde ik echter al snel dat “echte dj’s” met platen draaien. Shit!…weer sparen…
Na een investering van in totaal zo’n 100 gulden stonden de eerst 2 (snaar aangedreven) draaitafels met draaipitch voor me klaar! Een niet al te handig geplaatste box zorgde ervoor dat 1 van de draaitafels al snel voor een groot deel uit ducktape  bestond.

En toen! Het grote nieuws! De lokale jeugdsoos hield een houseparty, en waren nog op zoek naar (ik citeer) “één of ander klojo die wat van die herrie kan draaien”..alsof ik mezelf hoorde omschrijven…de eerst gig was een feit!
Een echte dj heeft een artiesten naam..dus dat wilde ik ook! Waarom precies weet ik niet meer, maar we vonden “dalphy” toch wel een zeer geschikte naam voor ondergetekende!
Na dit doorslaande suc6 volgden al snel gigs in o.a. Aldeboarn en Akkrum.

Intussen stond er ook een computer in huize Sjonger, dus kwam ook het onderdeel “muziek maken” weer ter sprake. Met behulp van wat software en een stapel samples werd al snel de eerst hit gemaakt! “Big Big world” van Emila was op dat moment de ultieme kersthit, en dus ideaal om te gebruiken als basis! (waarom was ik de enige die dat bedacht :s).
De grote platenmaatschappijen vond ik nog wat te hoog gegrepen, en dus maar op sturen naar Ramshorn Records. Dezen waren erg enthousiast, en dus werd het nummer op Gabberbox deeltje 10 gezet!
Na het tekenen van een wurgcontract heb ik in de jaren daarna nog zo’n 8 andere nummers via ramshorn uitgebracht die verschenen op cd’s als “Gabberbox, “hardtrance thunder” en happy hardcore megamix” (voor volledig overzicht kijk bij “muziek”).
Nadat de cd brander het had begeven, en er geen geld was voor een nieuwe is deze muzikale carrière ook redelijk snel ten einde gekomen.

Intussen mocht ik dankzij het eerder genoemde contract de naam Dalphy niet meer gebruiken, maar een “n” erachter plakken doet wonderen…en Dalphyn is geboren!

In de zomer van 1999 sloeg het noodlot toe in het danscafe van de treemter in Grou. Het was een vrijdagavond en het werd drukker dan verwacht. Het gevolg was dat Dj Erik achter de bar moest, en Boy zomaar mocht draaien! WOW!
Toen ik als 14 jarig jongetjes…ehm...ik bedoel 16 jarig jongetje voor het eerst in de Treemter kwam wist ik het al; “hier wil ik later draaien”, en nu kwam deze droom uit!
Goed het was maar voor 1 avond, en in het danscafe. Maar Een kinderhand…
Een vervolg hierop kwam in de zomer van 2000. Bij gebrek aan dj’s mocht ik op (ik geloof) maandag en dinsdag -avond in de treemter draaien.

Na de zomer was er in de treemter geen werk meer voor Boy, dus heb ik mijn transfer naar de 2 gemeenten in Jirnsum gemaakt. Ik moest mijn muziek wel wat aanpassen, maar goed daar ben je dj voor! Naast het draaien begon ik ook met het organiseren van “feesten” op deze lokatie. Onder de naam “Club 2” (hoe origineel) kwamen dj’s als Bas&Ram, Boozy Woozy, Jurgen en Natarcia bij ons langs. Redelijk succesvol, maar toch kwam hier na 3 keer een einde aan. Erik (Treemter) had namelijk besloten dat het wel tijd voor hem was om met een welverdiend dj pensioen te gaan, dus een kans voor mij om dit over te nemen!
Hoe het precies is gegaan weet ik niet, maar dit heeft slechts een paar maanden geduurd. Ik had geen zin meer, en Erik had juist wel weer zin om te draaien…het resultaat spreekt voor zich…

Eind 2003 mocht ik weer eens invallen in de treemter .(Erik op vakantie) Toen hij terug kwam bleek hij een gehoorsbeschadiging te hebben opgelopen. Oeh! Dus kut…vooral voor hem! Want dit betekende dat hij minder moest draaien, en ik dus mocht blijven! Sindsdien draaien we samen iedere zaterdagavond in de Treemter Grou!
Naast het werk in de treemter heb ik iedere vrijdag samen met Wietze van der Berg het programma “Housenation” bij de lokale omroep Boarnsterstim. Ook is er inmiddels redelijk geïnvesteerd in apparatuur zodat ik ook op het productievlak weer enigszins productief ben!

2 B continued!